Hoe werkt vuurwerk?

Yes, je hebt vuurwerk op vuurwerkplanet.nl gekocht en bent helemaal klaar voor oud en nieuw! Maar nu? Je wilt natuurlijk gaan genieten van al het moois dat je hebt aangeschaft maar hoe doe je dat nou op een veilige manier?

 

  1. Zorg ervoor dat je weet hoe je het vuurwerk afsteekt. Op ieder stuk vuurwerk staat een gebruiksaanwijzing die je tot in detail verteld hoe je het moet afsteken. Het beste is om dit ’s middags alvast goed door te lezen wanneer er nog genoeg licht is zodat je ’s nachts niet in de problemen komt omdat het misschien te donker is. Houd je altijd aan wat de gebruiksaanwijzing aangeeft en ga niet improviseren.


  2. Gebruik altijd de veiligheidsbril die je bij je bestelling krijgt zodat je jouw ogen goed beschermd. De meeste mensen steken vuurwerk natuurlijk samen met hun vrienden, familie of buurt af. Zorg er dus voor dat jij niet de enige met een veiligheidsbril bent maar dat iedereen om je heen er eentje heeft en draagt.


  3. Gebruik altijd een aansteeklont. Geen aansteker of lucifer: een aansteeklont. Aansteeklonten gebruik je omdat er op deze manier geen vlam bij je vuurwerk komt maar enkel het gloeiende lont. Alle aansteeklonten die je via vuurwerkplanet.nl koopt zijn goedgekeurd en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.


  4. Leg je vuurwerk altijd op een goede, platte ondergrond en steek het NOOIT vanuit je hand af.


  5. Alle stappen doorlopen en klaar om het vuurwerk af te steken? Super! Dan rest je nog een hele belangrijke stap: afstand nemen. Zodra je het vuurwerk met je lont hebt aangestoken neem je zo snel mogelijk tenminste acht meter afstand. Houd hierbij ook rekening met eventuele bijstanders zoals je vrienden, familie, buren, huisdieren, kinderen of een toevallige passant.


  6. Wauw! Dat was vet! Het lijkt alleen alsof het vuurwerk niet helemaal is afgegaan. Super jammer natuurlijk, kan helaas een keer bij hoge uitzondering gebeuren. Maar wat doe jij? Juist. Je steek het vuurwerk NIET opnieuw aan want dan bestaat de kans dat het direct afgaat en het vuurwerk je raakt.


  7. Zo, jullie hebben genoten van al het moois en zijn weer klaar om naar binnen te gaan. Eerst nog even opruimen natuurlijk. Dit doen jullie omdat je niet de kans wilt lopen dat er strikt onnodige ongelukken gebeuren met jouw rondslingert afval.